výhody voskových obalov

Potravinový odpad predstavuje celosvetovo veľký ekologický problém. Existujú však maličkosti, ktoré môžeme robiť, aby sme boli ohľaduplnejší k prírode a menej plytvali jedlom. Jedným zo skutočne skvelých (bezodpadových) spôsobov, ako udržať potraviny dlhšie čerstvé a ako uložiť zvyšky jedla, sú voskové obrúsky (voskové obaly).

Objavte výhody skladovania jedla zabalením do voskového papiera.

 

1. voskové obrúsky pomáha jedlu zostať dlhšie čerstvé

Plast je odolný materiál, ale nie je priedušný, čo môže spôsobiť, že čerstvé potraviny si zachovajú vyššiu teplotu a rýchlejšie sa pokazia. Včelí vosk funguje ako prírodná bariéra a voskové papiere sú priedušné takže vaše jedlo tak bude dlhšie čerstvé.

Plastové lepiace fólie alebo plastové vrecká nie sú priedušné a môžu urýchliť rast plesní, čo ste si mohli všimnúť pri skladovaní chleba. Ak použijete voskové obrúsky, môžete vychutnať čerstvý chlieb až 5 dní.

Rozdiel si skutočne všimnete, keď zabalíte avokádo alebo citrón do včelieho vosku. Citrón zostane šťavnatý až 1 týždeň a avokádo vydrží až 4 dni.

 

2. Obaly z včelieho vosku vám ušetria peniaze

Opakovane použiteľné výrobky majú dlhú životnosť, pomáhajú znižovať množstvo odpadu a šetria peniaze. Zábaly zo včelieho vosku sú opakovane použiteľné a vydržia až celý rok.

Pretože je možné obaly z včelieho vosku prať a opakovane používať až 1 rok, sú skutočne ekonomickou alternatívou aj k plastovej potravinovej fólii a sáčkom.

Zároveň šetríte peniaze aj tým, že skladujete potraviny a zvyšky jedál vo voskovom papieri, vďaka čomu vám jedlo vydrží dlhšie čerstvé a vy tak obmedzíte plytvanie potravinami.

 

3. Zábaly zo včelieho vosku sú biologicky odbúrateľné

Na rozdiel od plastovej potravinovej fólie, zábaly zo včelieho vosku sa biologicky odbúrajú.

Ochranný voskový povlak na obale z včelieho vosku sa časom opotrebuje. Akonáhle váš voskový obrúskok skončí svoju životnosť, jednoducho ho zakopte na záhrade alebo dajte do kompostu.

 

4. Zábaly zo včelieho vosku znižujú odpad

Odpad, najmä plastový, predstavuje veľký problém pre planétu. Hľadanie udržateľných alternatív k plastu je skvelým spôsobom, ako znížiť domáci odpad a potenciál plastov spôsobiť ekologické problémy. Sáčky, fólie, či plastové nádoby na jedlo…

Prejdite z plastu na obaly zo včelieho vosku a znížte tak produkciu plastového odpadu vo svojej domácnosti.

 

5. Včelí vosk má antimikrobiálne vlastnosti

Včelí vosk má prirodzené antibakteriálne a antimikrobiálne vlastnosti ako med, vďaka čomu sú ideálne na použitie s jedlom.

Voskové obrúsky tak pomáhajú udržiavať jedlo čisté a dlhšie čerstvé, pretože ho chránia pred baktériami, hubami, plesňami a inými škodlivými mikroorganizmami.

Ekologické obaly na balenie potravín z včelieho vosku a bavlny

Veľké zmeny v ekologickom zmýšľaní si vyžadujú množstvo malých krokov. Voskový obal na potraviny môže byť jedným z nich.

Viac o voskových obaloch